Mail Icon info@indoorskibloemendaal.nl Telefoon Icon 06 - 22126205

Voordelen indoor skibaan

Wist je dat een indoorskibaan de meest veilige en efficiënte methode is om te leren skiën of je voor te bereiden op de wintersport? Op onze indoorrolbaan (de grootste in zijn soort!) kan je niet alleen je techniek optimaliseren, maar ook tegelijkertijd je spieren sterker maken en je conditie opbouwen. Hiermee wordt de kans op een blessure tijdens je wintersportvakantie aanzienlijk kleiner.

Eindeloze afdaling, direct zichtbare verbetering

De 9,5 meter lange indoorrolpiste is een lopende band met kunstgras die continue doorrolt. Het skiën wordt daardoor ervaren als een ‘eindeloze afdaling’. De hellingshoek en snelheid van de baan zijn variabel en worden tijdens de lessen aangepast aan jouw niveau. Hierdoor merk je al na enkele lessen dat je techniek verbetert en je een grotere uitdaging aan kan.

Eén-op-één begeleiding en spiegelwand

Als je bij Indoor Ski Bloemendaal komt lessen, krijg je altijd persoonlijke begeleiding van een ski-instructeur. Deze professional is aanwezig op of naast de band, waardoor je direct feedback krijgt en je meteen kunt bijsturen en verbeteren. Je traint tegenover een spiegelwand, waardoor je jezelf kunt controleren en corrigeren. Door deze lesmethode ben je gefocust tijdens het skiën, dit werkt vanzelfsprekend efficiënter dan feedback krijgen onderaan de berg na een afdaling.

Voorkomt blessures; verhoogt conditie

Naast aanleren of verbeteren van de techniek, wordt ook je uithoudingsvermogen en beenspierkracht getraind tijdens de regelmatige afdaling. Dit is een uitstekende voorbereiding op je winstersport, omdat je spieren kunnen wennen aan de inspanning. De combinatie van een goed aangeleerde techniek, spierkracht en conditie voorkomen veel blessures tijdens het wintersporten.

In het hoogseizoen 7 dagen per week geopend, geen wachttijden

Omdat je niet afhankelijk bent van het weer, kun je bij Indoor Ski Bloemendaal elke dag komen trainen. Bijkomend voordeel: je hoeft ook niet op de skilift te wachten en je wordt voorzien van al het benodigde materiaal.

 

Laatste nieuws

Contact informatie

Sportcomplex Tetterode, Tetterodeweg 15
2051EG Overveen
06-22126205