Mail Icon info@indoorskibloemendaal.nl Telefoon Icon 06 - 22126205

Indoor skiles

Kinderen en volwassenen, beginnend en (ver-)gevorderd; iedereen kan skilessen volgen bij Indoor Ski Bloemendaal. Lessen kun je privé boeken, ook samen met familie of vrienden. Je kan ook worden ingedeeld bij andere cursisten die op dat moment een training hebben gereserveerd. Reserveer via ons onlineboekingssysteem je favoriete dag en tijdstip voor je les.

Skiles

Elke skiles op de indoorrolbaan duurt een uur en volg je samen met andere skiërs (maximaal 6 personen) van gelijk niveau (bekijk hier het volledige lesaanbod). Je traint op een moderne indoorrolbaan en beleeft een continue afdaling. Na tien minuten wissel je af met anderen uit je lesgroep. Dit herhaalt zich drie keer tot het uur voorbij is en je totaal 30 minuten training hebt gehad. Overigens is het materiaal (ski’s en ski-schoenen) bij de lesprijs inbegrepen.

Indoorrolbaan is meest effectieve manier lesmethode wintersport

Zowel beginnende als gevorderde wintersporters zullen even (meestal niet meer dan een half uurtje) moeten wennen aan de rolbaan. Daarna voelen de oefeningen, afdalingen en bochten hetzelfde aan als wanneer je een afdaling maakt in de verse sneeuw.
Voordeel van de rolbaan is dat je continu afdaalt en dus heel efficiënt en doelgericht traint, je verliest geen tijd aan een skilift. Bijkomend voordeel is de veiligheid: doordat je instructeur naast de baan staat en je voor een spiegelwand traint, ben je je bewust van je techniek en leer je sneller corrigeren. Hierdoor is trainen op de indoorrolbaan de meest veilige en effectieve manier om skilessen te volgen.

Trainingen ook voor gevorderde wintersporter

Ook de ervaren wintersporter doet er goed aan om (voorafgaand aan de wintersport) indoor skiles te volgen. De hellingshoek en snelheid van de baan kunnen variabel worden ingesteld waardoor ook de vaardigheden van een gevorderde wintersporter worden geoptimaliseerd. Door de dwingende situatie op de indoorrolbaan kunnen ingeslopen foutjes van de gevorderde skiër boven komen drijven. Veel ervaren wintersporters gebruiken de lessen om in vorm te blijven en wintersportblessures te voorkomen.

 

Laatste nieuws

Contact informatie

Sportcomplex Tetterode, Tetterodeweg 15
2051EG Overveen
06-22126205